Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszország: Komanék nyertek Saláta Rosztovja ellen, a szombati menetrend

A 19. fordulóhoz érkezett az orosz bajnokság élvonala. A hétvégén több rangadót is rendeznek a pályákon. A pénteki nyitótalálkozón a szlovákiai Saláta Kornélt kivételesen pihentető FK Rosztov fogadta a FK Krasznodart, Koman Vladimirrel a meccskeretben.

FK Rosztov – FK Krasznodar 2-3
Gólszerzők: Poloz (26. perc), Kiricsenko (56.), illetve Wanderson (24., 50.), Schipicsin (38.)

A két klub idén már egyszer találkozott, akkor, augusztusban 0-0-s döntetlenre voltak jók a felek. Péntek délután egy jóval színvonalasabb, eseménydúsabb derbit tettek le az asztalra a fiúk. Nem tudjuk miért, de minden bizonnyal pihentetés céljából a felvidéki Saláta Kornél nem volt nevezve a mérkőzésre. A vendégektől Koman Vladimir a padon kezdett. A vezetést a látogatók szerezték meg, a brazil Wanderson révén, ám örömük mindössze két percig tartott, ugyanis a 26. percben Dmitrij Poloz egalizált. A félidő hajrájához érkezve Jevgenyij Schipicsin juttatta ismét előnyhőz a krasznodáriakat. A szünet után nem sokkal Wanderson tudott duplázni, így növelve kétgólosra az előnyüket. 6 perccel később Kiricsenko már csak kozmetikázni tudott az eredményen. Koman a gólpárbajt követően, az utolsó bő 20 percre állt be, ami alatt begyűjtött egy sárgát, durva szerelésért. Sikerükkel a vendég kubány-partiak ideiglenesen(?) feljöttek a 9. helyre.

2012. december 8. Szombat

Lokomotív Moszkva – Volga Nizsnyij Novgorod 14:00
A Vasutasok idén nem feltétlenül kell, hogy bajnoki címről álmodozzanak, ám az európai kupaindulás azért minimum célkitűzés számukra, ehhez azonban le kellene győzniük a kiesés ellen küzdő Volgat. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a novgorodiak egy olyan négyes tagjai, akik az idei évben a bennmaradásért kell, hogy megküzdjenek egymással.

Kuban Krasznodar – Alanyija Vlagyikavkaz 14:00
Priskin Tamás együttese a másik krasznodári klubhoz, a Kubanhoz látogat, amelynél mernek nagy célokat megirányozni, hiszen a sárga mezesek jelenleg az 5. helyen állnak, ami EL-selejtezőt érne a szezon végeztével. Az Alanyija nagyon rossz formában van, utolsó 7 bajnokiját egyaránt elvesztette.

Amkar Perm – Krilja Szovjetov Szamara 14:00
Bár csak 12. a vendéglátó Amkar, mégis inkább tekinthető középcsapatnak, hiszen a mögötte álló Volga már 5 pontos lemaradásban van tőle. A szombati ellenfél szamaraiak szintén a kiesés rémétől fenyegetve élik mindennapjaikat, a 14., osztályozós helyen ácsorognak.

Szerző: Balogh József