Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz bajnokság: piros lapok napja a Premjer Ligában, vasárnapi program

A gólok nem, ellenben a piros lapok repkedtek az orosz bajnokság 19. fordulójában, a szombati három találkozón. A Lokomotív meglepő vereséget szenvedett otthon, míg a kiesés elől menekülő Szamara értékes három ponttal gazdagodott Permben.

Amkar Perm – Krilja Szovjetov Szamara 0-2
Gólszerzők: Cserencsikov (5. perc, öngól), Eliszejev (38.)
A mindig középcsapatnak számító Amkar Perm meglepő vereséget szenvedett hazai pályán, a gyengécske Kriljától. A vendégek már az 5. percben vezetést szereztek, Ivan Cserencsikov, a vendéglátók védőjének öngóljával. Még az első játékrész hajrájában megdupláztak előnyüket a szamaraiak, az U21-es válogatott Alekszander Eliszejev találatával. Ezt követően végzetesen megpecsételődött az Amakr sorsa, ugyanis Andrej Szemenov jutott a kiállítás sorsára, ugyanis már a 41. minutumban megkapta második sárgáját a játékvezetőtől. A második negyvenöt percben már nem történt érdemi változás a pályán, így a Krilja kezdi leszakítani magáról az utolsó két helyen álló Alanyiját, és Mordoviját.

Kuban Krasznodar – Alanyija Vlagyikavkaz 0-0
Az imént emlegetett Alanyija, bár nem kapott ki idegenben, nem is nyert. Ám döntetlenjük is sokat ér ebben az esetben, hiszen ,,áldozatuk”, Koman Vladimirék városi riválisa, a Kuban volt. A belső zűrzavartól szétesni látszó vlagyikavkaziak zsinórban hét vereség után szereztek pontot. Ellenfelük, a kubány-parti együttes jelenleg még ezzel az egy ponttal is fellépett a negyedik helyre, ennek tudatában pedig nem kis fegyvertény Priskin Tamásék remije Krasznodarban. Apropó a magyar játékos: Priskin végigjátszotta a találkozót, ez volt szezonbeli 16. bajnokija. A találkozón egyébiránt három kiállítás is volt: a hazaiaktól Zelao és Kozlov két-két sárga begyűjtése után, a vendégektől Dugyiev azonnali piros lap után mehetett zuhanyozni.

Lokomotív Moszkva – Volga Nizsnyij Novgorod 0-1
Gólszerzők: Aszildarov (39. perc)
Otthon, kapott ki a Slaven Bilic vezette Lokomotív. A ,,Vasutasoknál” pedig most már nagy volt a fogadkozás, hogy megindulnak felfelé a tabellán, így nyilván nem jött jókor a hazai égés, a gyengécske Volgától, amely győzelme ellenére továbbra is osztályozós helyen áll. A győztes gólt, még a szünet előtti hajrá kezdetén szerezte Samil Aszildarov, a vendégek 29 éves támadója.

Vasárnapi pogram:

Tyerek Groznij – Dinamo Moszkva 10:30
Csecsenföldre látogat Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva. Sajnos a magyar válogatott szélső nem léphet pályára eltiltása miatt, de csapata nélküle is győzhet. Na persze ehhez a Tyereknek is lesz pár szava, hiszen a hazaiak az erős szezonkezdet után, továbbra is az 5. helyen állnak a ligában, míg a Dinamo most kezd rátalálni a helyes ösvényre, amit a keret erőssége minimum indokolna.

CSZKA Moszkva – Mordovija Szaranszk 13:00
A CSZKA óriási esély előtt áll, hiszen a Luzsinyikiben fogadhatják a tökutolsó Mordoviját, míg legnagyobb bajnoki riválisuk, a hozzájuk hasonlóan szintén 40 pontos Anzsi sokkal keményebb dióval, a Zenittel lesz kénytelen megküzdeni hétfőn. A moszkvaiaknál bár akad egy-két nagyobb nevű hiányzó is, keretük összértéke több mint tízszer nagyobb, így aligha most fog megindulni a szaranszkiak szekere felfelé a tabellán.

Érdekességképpen pedig álljon itt a góllövőlista jelenlegi élmezőnye:
Alekszander Kolarov (orosz, Zenit) 10 gól
Lacina Traoré (elefántcsontparti Anzsi), 9
Yura Movsisyan (örmény, FK Krasznodar) 9
Danilo Neco (brazil, Alanyija) 9
Ahmed Musa (nigériai, CSZKA) 8

Szerző: Balogh József