Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai csatártehetséget szerződtethet Stieber Zoltán alakulata

A transfermarkt.de értesülései szerint elképzelhető, hogy a tunéziai Idriss Mhirsi – akár már a téli átigazolási szezonban – a Greuther Fürthbe szerződik, de rajta kívül további jelöltjei vannak a bennmaradásért küzdő zöld-fehér mezes alakulat vezetésének.

A mindössze 18 esztendős támadó jelenleg hazája élvonalában, az Esperance Tunisban játszik és bár az idei termése nem túl meggyőző – összesen öt alkalommal lépett eddig pályára a szezonban és egy gólig jutott –, biztosan nem véletlenül hozták hírbe a német első osztály kiesőjelöltjével.

Mhirsi egyébként 7-szeres U 21-es válogatottnak vallhatja magát és piaci értékét 500 ezer euróra taksálja a mértékadó honlap.
Nem a tunéziai labdarúgó az egyetlen kiszemelt a fürthi gólínség enyhítésére: Nyasha Mushekwi, a Dél-afrikai Köztársaságban, a Mamelodi Sundowns FC-ben játszik középcsatárként, szintén 500 ezer euró a piaci értéke és 8-szoros zimbabwei válogatottnak vallhatja magát. A 25 éves futballista egyébként az idényben mindeddig tizenháromszor jutott játéklehetőséghez és két-két gól és gólpassz került a neve mellé.
A kevéssé jegyzett labdarúgók mellett Björn Vleminckx szerződtetése is szóbe került állítólag a fürthi klubvezetés körében: a 3-szoros belga válogatott középcsatár az FC Bruges-ben szerepel és az évadban tizenhárom mérkőzésen jutott szóhoz és ezeken a meccseken öt gólt szerzett. A 27 éves gólvágó értékét 3 millió euróra becsüli a transfermarkt.de.

Szerző: Budai Levente