Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Huszti dupla Hannoverben, Gyepes szabadrúgásgól a Portsmouthban

Szerencsére ismét több magyar gólnak is örülhettünk Európa különböző nívós, és kevésbé nívósabb bajnokságaiban a hétvégén, így Mikulás után, egyfajta megkésett ajándékként ünnepelhettük Huszti, Gyepes, Bajner góljait. Persze azokat is meg kell becsülnünk, akik rendszeresen játéklehetőséget kapnak edzőjüktől, hiszen ezt se mondhatja el mindenki magáról. Most pedig tekintsük át honfitársaink hétvégi teljesítményét!

Németország – Bundesliga
Négy, Bundesliga 1-es légiósunk közül hárman pályára léphettek. Egyetlen kivétel, az a Hajnal Tamás, aki végig ülte a svábok hazai sikerét, az előzetesen esélyesebbnek tartott Schalke ellen. Még a szombati napon lépett pályára Stieber Zoltán, akinek nem lehetett felhőtlen az öröme, ugyanis kikapott csapatával Freiburgban. Vasárnapra szintén egy-egy győzelem, és vereség jutott: Szalai Ádámmal a soraiban kapott ki a Mainz az éledező ’Gladbachtól, míg a Hannover Huszti Szabolcs büntetőkből szerzett duplájának is köszönhetően múlta felül a Gyógyszergyáriakat.
Vfb Stuttgart – Schalke 04 3-1
Freiburg – Greuther Fürth 1-0
Borussia Mönchengladbach – FSV Mainz 05 2-0
Hannover 96 – Bayer Leverkusen 3-2

Bundesliga 2.
Király Gábor és az 1860 München együttese Regensburgba látogatott, és harcolt ki 1-1-es döntetlent a tökutolsó Jahnnal. A kék-fehérek a megszerzett egy ponttal is visszacsúsztak egy helyet a tabellán, így már csak a 7-ek.
Jahn Regensburg – 1860 München 1-1

3.Liga
Nagy Dániel már 3-0-ás hazai előnynél szállt be az éllovas Osnabrück csapatába, így már nem sok érdemi feladat jutott a magyar srác számára. Az utolsó előtti helyen szerénykedő Dortmund II Bielefeldbe látogatott, és a 29. percben betaláló Bajner Bálint góljával már 0-2-re vezettek a sárga-feketék, ám csak ezután jött a hidegzuhany a vendégek számára. Az Arminia hihetetlen feltámadást produkálva 4-2-re fordította meg az eredményt.
Vfl Osnabrück – 1. FC Saarbrücken 3-0
Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund II 4-2

Anglia – Premier League
Gera Zoltán kezdőként lépett pályára a WBA-ban, amely az Emirates-ben kapott ki, vitás körülmények között az Arsenaltól. A magyar válogatott csapatkapitánya a 75. percig volt a gyepen, helyére a svéd Markus Rosenberg érkezett.
Arsenal – West Bromwich Albion 2-0

Championship
Két magyar játékos is pályára lépett a Leicester – Barnsley találkozón. A vendégeknél Buzsáky Ákos kezdőként játszott, ám mire a Cityhez beállt a padról a csatár Futács Márkó, addig a középpályás már szintén csere miatt elhagyta a pályát. A végeredmény egyébként barátinak mondható 2-2 lett, akárcsak a Bogdán Ádám képviselte Bolton Wanderers huddersfieldi vendégjátéka. A Bolton kapusa még az első félidőben egy sárgát is kiérdemelt a játékvezetőtől.
Leicester City – Barnsley 2-2
Huddersfield Town – Bolton Wanderers 2-2

League One
A korábbi Fradi kedvenc, Gyepes Gábor szabadrúgásból vette be a Tranmere hálóját a hétvégén. Csapata, a Portsmouth azonban így is csak 2-2-re volt képes a kiscsapat otthonában. A ,,Pompey” a remi ellenére is maradt a 20. pozícióban a 24 csapatos ligában.
Tranmere Rovers – Portsmouth 2-2

Románia – Liga 1.
A ,,Csefere” Vass Ádámmal a soraiban fogadta a karácsonkői Ceahlaul Piatra Neamt-t, és gyűjtötte be a három pontot. A magyar válogatottságról sajnálatosan lemondó szűrő középpályás végig játszotta a mérkőzést. Sikerükkel a kolozsváriak feljöttek az 5. helyre, bár lemaradásuk még így 12 pont, az egy találkozóval kevesebbet játszó éllovas, Steaua előtt.
CFR Cluj – Piatra Neamt 3-2

Olaszország – Seria A
Az idén rendkívüli módon vergődő Genoa, Tőzsér Dániellel a kezdő tizenegyben az újonc Pescaratól kapott ki, amely eddig az utolsó helyet foglalta el a táblázaton. A győztes ,,Delfinek” sikerükkel kiverekedték magukat a kieső zónából, a 17. helyre, míg a Genoa utolsó előtti lett, azaz 19.
Pescara – Genoa 2-0

Görögország – Super Leauge
Természetesen Fülöp Márton védte az Aszterasz kapuját, a hazai pályán, az Arisz ellen megvívott bajnokin. A derbi végeredménye 1-1 lett, így a megszerzett egy pontnak köszönhetően a tripolisziak megtarthatták harmadik helyüket a ligában. Fülöp, a rendszeresen védő hálóőrök között eddig a legjobb mérleggel rendelkezik, hiszen 14 eddigi bajnokiján mindössze 8 kapott gólnál jár, talán még a végén érik a Nemzeti Csapatba való visszatérés? Megyeri Balázs a kispadról figyelhette végig a legnagyobb görög rangadót, a Panathinaikosz – Olympiakosz csatát.
Aszterasz Tripolisz – Arisz Szaloniki 1-1
Panathinaikosz – Olympiakosz Pireusz 2-2

Szerző: Balogh József