Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: a PSV Babosékhoz látogat, nyerhető meccs vár Némethékre

A hétvégén félidejéhez érkezik a holland labdarúgó bajnokság első osztályú küzdelem sorozata. Az Eredevisie 17. körében egy nagyobb rangadót sem rendeznek, így számunkra elsősorban a magyar játékosok által képviselt klubok soros találkozója lehet a legérdekesebb. Tekintsük át a hétvége programját, illetve az egyetlen pénteki meccs összefoglalóját!

2012. december 14. Péntek
Twente – Heracles Almelo 3-2
Gólszerzők: Chadli (26. perc), Gyasi (62.), Castaignos (70.), illetve Vejinovic (20.), Bruns (64.)
A PSV várható szombati győzelméig az első helyre ugrott a Twente, amely a forduló nyitómérkőzését játszotta. A vendég Hreacles bár kétszer is egalizálni tudott, a Mclaren-csapat egyik vezére, az U20-as válogatott Luc Castaignos belőtte a hazaiak harmadik találatát, ami végül döntőnek bizonyult a végkimenetelt illetően.

2012. december 15. Szombat
PEC Zwolle – AZ Alkmaar 18:45
A pocsék formában lévő AZ az idei szezon egyetlen újoncához, a 14. helyen álló Zwolléhoz látogat. Az alkmaariak utoljára még november elsején nyertek egyáltalán tétmeccset, akkor a Sneeket verték ki a kupából. A Gertjan Verbeek vezette vendégek egy újabb vereség esetén akár a kiesőzónába is kerülhetnek, ha a mögöttük állók eredményei úgy alakulnak.

Groningen – VVV-Venlo 19:45
A középmezőnyhöz tartozó Groningen a kiesés elől egyre intenzívebben, és sikeresebben menekülő Venlot látja vendégül. Szinte megjósolhatatlan a végeredmény a találkozóra, hisz papíron mégiscsak a hazai a jobb csapat, ám kétségtelen, hogy a VVV a jobbik formában levő.

Roda JC – NAC Breda 19:45
Kádár Tamásék az évet közepesen kezdő, majd egyre lejjebb süllyedő NAC-cal csapnak össze. Természetesen túlzás lenne azt állítani, hogy a Roda remekelne egyelőre idén, hiszen ők még eggyel hátrébb állnak, mint a Breda, ugyanis utolsó előttiek, azaz 17-ek.

NEC Nijmegen – PSV Eindhoven 20:45
A bajnokságot még legalább egy hétig vezető PSV a nagy pontelőnye ellenére sem fog hátradőlve utazni Nijmegenbe. A NEC kapuját védő Babos Gábor nyílván tenni fog az ellen, hogy az eindhoveniek jobbnál jobb formában lévő támadóinak próbálkozásait semlegesítse, ám ehhez szükség lesz a többi csapatrészre is. Egyébként a hazaiakra idén nem lehet panasz, hiszen a 7. helyen állnak a táblázaton.

2012. december 16. Vasárnap
FC Utrecht – Heerenveen 12:30
A 6. pozíciót elfoglaló Utrecht a kiesés ellen küzdő, idén színtelen, szagtalan játékot bemutató Heerenveent fogadja. A vendégek egy esetleges vereség esetén akár osztályozós helyre is süllyedhetnek. A hazaiak célja továbbra is a nemzetközi kupaszereplés elérése, aminek minimális feltétele az ilyen meccsek behúzása.

Vitesse Arnhem – RKC Waalwijk 14:30
A nagyszerűt álmodó, és eddig nagyszerűt teljesítő Vitesse a forduló kezdete előtt a 2. helyen állt, és nem tűnik úgy, hogy a közeljövőben kipukkanna az arnhemi lufi. Ez utóbbi talán nem is olyan nagy baj, hiszen ezzel is csak többszereplőssé válik az élmezőny, és ezzel csak további színt visznek a versengésbe a sárga-feketék.

Feyenoord – ADO Den Haag 14:30
A Feyenoord, a Horváth Gábort a lelátón jegelő ADO-t szeretné odahaza legyőzni, és az így megszerzett három ponttal, akár a dobogóra is fellépni. Persze ehhez a látogatóknak is lesz néhány szava, akik a legutóbbi ilyen pályaválasztói felállásban 0-3 diadalmaskodtak Rotterdamban, a De Kuip Stadionban.

Willem II – Ajax 16:30
Az utolsó helyen toporgó tilburgiakhoz látogat a rekordbajnok Ajax, amely nem szeretne leszakadni az első háromtól, így életben tartva címvédési reményeit. Úgy tűnik ősszel a legtöbbet az amszterdamiakból vette ki az európai kupaszereplés, bár ez nem csoda, egy Real, City, és Dortmund fémjelezte BL csoporttól. Ez a tényező meg is látszik De Boer fiainak hullámzó Eredevisie teljesítményén, kérdés hogy ennek ellenére a hazai Willem tud-e kifejteni bármiféle ellenállást a piros-fehérek ellen?

Szerző: Balogh József