Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmével ismét közelebb lopódzott az első helyezett Bayern Münchenhez a Bayer Leverkusen!

A Bundesliga őszi szezonjának utolsó bajnoki fordulójában a legtöbb esetben nem született meglepetés, ugyanakkor érdekes, hogy az Eintracht Frankfurt Wolfsburgban aratott győzelmét leszámítva nem sok sikerben volt része az idegenben szereplő gárdák számára.

Mainz – Vfb Stuttgart: 3-1 (0-0).
A „magyar” rangadón talán a vártnál könnyebb sikert aratott a házigazda. A gólnélküli első félidőt követően ugyanis hiába szerezték meg gyorsan a vezetést a „svábok”, néhány perc múlva jött a hazai válasz, majd Szalai Ádám gólpasszából duplázott Nicolai Müller, sőt az utolsó pillanatokban Elkin Soto bebiztosította Thomas Tuchel legénysége számára a győzelmet. Míg Szalai Ádám végigjátszotta a mérkőzést, Hajnal Tamás a 68. percben állt be a stuttgartiakhoz. Gólszerzők: N. Müller (55., 71.), Soto (90.), ill. Harnik (48.).

Bayer Leverkusen – Hamburger SV: 3-0 (2-0).
A gyógyszergyáriak rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtottak a Hamburg ellen és megérdemelten győztek ekkora különbséggel is. Bár a kikötővárosiak számára viszonylag jól kezdődött a második játékrész, ám ebben az időszakban sem tudtak gólt szerezni a vendégek, hanem egy óriási védelmi hibát kihasználva Stefan Kießling döntötte el végérvényesen a három pont sorsát, amikor a 66. percben átemelte René Adlert, a HSV hálóőrét. A fölényes siker annak szellemében igazán dicséretes, hogy a kilencven perc során lényegesen többet birtokolta a labdát Thorsten Fink alakulata (36-64 %), ám fegyelmezettségének, hatékony támadás-befejezésének köszönhetően a második helyen telel a Bayer Leverkusen, kilenc ponttal lemaradva a listavezető Bayern München mögött. Gólszerzők: Kießling (27., 66.), Schürrle (36.).

Greuther Fürth – Augsburg: 1-1 (0-1).
A kiesési rangadónak különösen nagy jelentősége volt a bennmaradási esélyeket illetően, ennek megfelelően feszült volt a légkör az összecsapáson, amit mi sem bizonyít jobban, hogy összesen negyvenkét szabálytalanság történt (17-25), ráadásul előbb a hazaiak csapatkapitányát, Mergim Mavraj a 76. percben küldték le a pályáról, majd a 85. percben az augsburgi Giovanni Sio is a kiállítás sorsára jutott. Ami a találkozó lényegi részét illeti, a vendégek gyorsan vezetést szereztek, és sokáig úgy tűnt, talán sikerül megszerezniük a szezonban a második győzelmüket, ám a második felvonás derekán megszületett a „lóherék” egyenlítő találata, s bár ezt követően is mindkét együttes a három pont begyűjtéséért küzdött, maradt az 1-1, ami egyik klubnak sem ér sokat. Gólszerzők: Sobiech (69.), ill. Molders (10.).
Fortuna Düsseldorf – Hannover: 2-1 (1-0).
Az újonc düsseldorfiak, ha nehezen is, de legyőzték a Hannovert, így folytatták a középmezőnyhöz való felzárkózást. Ugyan már az első félidő vége előtt néhány perccel megszületett a házigazda vezető gólja, ám erre még volt válasz Mirko Slomka legénységétől, ám a 83. percben Ken Ilso ismét előnyhöz juttatta a Fortunát, s a végjátékban már hiába igyekezett, nem tudta kiharcolni a pontszerzést a hannoveri alakulat. Huszti Szabolcs kezdőként kapott lehetőséget, s a lefújásig pályán is maradhatott. Gólszerzők: Schahin (29.), Ilso (83.), ill. Diouf (69.).

VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt: 0-2 (0-2).
A „farkasok” a múlt heti, Dortmund elleni bravúros győzelmük után ismét a három pont megszerzésében reménykedtek a frankfurtiak elleni összecsapást megelőzően, ám gyorsan kiderült, hogy ezúttal aligha lesz olyan sikeres meccsük, mint amilyen a címvédő elleni volt. Előbb ugyanis a remek formában lévő Alex Meier szerzett előnyt Armin Veh alakulatának, majd néhány percre rá Josué, a Wolfsburg védekező középpályását állították ki, majd a következő percben már 0-2 állt az eredményjelzőn. Alig negyedórányi játékot követően ugyanis eldőlt a három pont sorsa, az ember- és gólhátrányban lévő vendéglátónak nem volt ereje a szépítésre sem. Gólszerzők: Meier (12.), Inui (18.).

Szerző: Budai Levente