Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hazai siker a PSG – Lyon meccsen, otthon botlott a St. Étienne

Vasárnap játszották a francia bajnokság 18. körének maradék három találkozóját, ezek közül kettőt szinte teljes érdektelenség fogadott. Ám a szezon rangadóján Párizsban, küzdelmes mérkőzést láthattak a szurkolók. Nézzük az eredményeket!

A 18. forduló vasárnapi eredményei:

Nancy – Girondins Bordeaux 1-1
Gólszerzők: Bakar (32. perc), Saivet (76.)
A kiesés ellen eddig kevés sikerrel menekülő Nancy értékes pontot szerzett a Bordeaux-val szemben. Bár a kiscsapat így is a tabella utolsó helyére süllyedt, ennek az egy pontnak is nagyon örülhetnek, akármennyire is formán kívül labdázgat mostanság a Francis Gillot vezette vendég együttes. A bordeaux-iak a forduló előtt elfoglalt 5. pozíciójukhoz képest két helyet csúsztak hátrébb.

St. Étienne – Lorient 0-2
Gólszerzők: Aliadière (20. perc), Traoré (39.)
A szokásszerinti szezon előtti lesajnáltságot a Lorient idén is remek teljesítménnyel, a mostanra már a táblázaton elfoglalt 4. hellyel tudja ellensúlyozni. Vasárnapi áldozatuk, a francia rekordbajnok, a St. Étienne volt. A találkozó már az első félidőben eldőlt, ugyanis előbb az egykori arsenalos, Jérémie Aliadière, majd a saját nevelésű Alain Traoré talált be.

Paris Saint Germain – Olympique Lyon 1-0
Gólszerző: Matuidi (45+2.)
Őrségváltás történt a Ligue 1 élén, ugyanis a PSG, tegnap esti sikerével, pont az általa megvert Lyont előzte meg. A szezon eddigi talán legfontosabb találkozóján egy gól döntött, amit Blaise Matuidi, a hazaiak védekező középpályása szerzett, még a szünet előtti ráadás második percében. Ha a statisztikát is megnézzük, rájöhetünk, hogy a valamelyest kiegyenlített találkozót megérdemelten nyerték meg a párizsiak, hiszen szinte minden mutatóban felülmúlták az OL-t.

A Ligue 1 élmezőnye: 1. PSG 35 pont, 2. Lyon 35 pont, 3. Marseille 35 pont, 4. Lorient 30. pont, 5. Nizza 29 pont, 6. Rennes 29 pont, 7. Bordeaux 28 pont, 8. St. Étienne 27 pont, 9. Montpellier 26.

Szerző: Balogh József