Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pályára lép Király Gábor, Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás csapata, avagy kupafordulóval búcsúznak az óévtől a német labdarúgás szereplői!

Kedden és szerdán este rendezik meg a Német Kupa-nyolcaddöntőket, vagyis immár a legjobb nyolc közé jutás a tét. Érdekesség, hogy az élvonalbeli gárdák mellett három másodosztályú és két, harmadik osztályban szereplő együttes is eljutott a kupaküzdelmek ilyen kései szakaszáig.

Schalke 04 – Mainz:

Jens Keller személyében új edzője van a hetek óta hullámvölgyben lévő gelsenkircheni alakulatnak, ám a bemutatkozás nem sikerült fényesre: a debütáláskor hazai pályán szenvedett a Freiburgtól 3-1-es vereséget a Ruhr-vidéki alakulat. A házigazdával ellentétben a Mainz jó formában van, legutóbb a Stuttgartot győzte le és az őszi szezon végén egy hellyel megelőzi a Schalkét – Szalai Ádámék a hatodik, a „királykékek” pedig a hetedik helyen állnak a tabellán. Egészen más volt a helyzet a két csapat szeptember végi találkozóján, amikor rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtva, háromgólos sikert arattak a hazai környezetben játszó gelsenkircheniek Jefferson Farfan első félidőbeli tizenegyesének, illetve Lewis Holtby és Teemu Pukki második játékrészbeli villanásának köszönhetően.

Karlsruher SC (III.) – SC Freiburg:

A harmadosztály második helyezettje ellen csap össze az immár ötödik helyezett Freiburg, azaz mindkét klub jó formának örvend a megméretés előtt. A karlsruheiek pedig nem is akármilyen sorozatot tudhatnak magukénak: a legutóbbi tizennégy mérkőzésükön két döntetlen mellett tizenkétszer arattak győzelmet!

Augsburg – Bayern München:

A bajor presztízscsatának ellenkező előjellel vágnak neki a szereplők: míg a hazaiak egy rosszul sikerült őszi szezonnal a hátuk mögött, tizenhetedik helyezettként, Juup Heynckes „fiai” listavezetőként, kilencpontos előnyük birtokában és BL-nyolcaddöntősként készülnek a párharcra. A szintén Augsburgban megrendezett, idei bajnokin Müller az első félidő végén büntető révén megszerezte a rekordbajnok számára a vezetést, majd Mario Gomez is betalált bő egyórányi futballt követően, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Kickers Offenbach (III.) – Fortuna Düsseldorf

Egyik gárda sem nyújt kiemelkedőt az idei évadban, ám az Offenbach talán nagyobb gondban van, ugyanis a legutóbbi négy mérkőzését egyaránt elveszítette, igaz – egyébként ellenfeléhez, az élvonalbeli Düsseldorfhoz hasonlóan – a középmezőnyben található a Bundesliga 3.-ban szereplő társaság is. A 2008/2009.-es szezonban még mindkét együttes a harmadosztályban szerepelt, s mindkét egymás elleni összecsapás alkalmával a Fortuna gyűjtötte be a három pontot.

VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen:

A két első osztályú klubcsapat félévi produkciója között számottevő, tizennégy pontnak megfelelő volt a különbség. Míg a „farkasok” mindössze a tizenötödik helyet foglalják el a tabellán, a gyógyszergyáriak egyelőre második helyezettek és a nagy előnnyel vezető Bayern München mellett talán a legmeggyőzőbb produkcióval rukkoltak elő. A házigazda produkciója ugyanakkor hullámzó volt, így kérdéses, a szerda esti meccsen melyik arcát mutatja majd. A Wolfsburgban lejátszott, egymás elleni küzdelem meglepetésre a zöldmezesek 3-1 arányú győzelmével zárult, Lorenz-Günther legénysége ugyanis bő félórányi játék után 3-0-ra vezettek Diego két, Bas Dost egy góljával, Stefan Kießlingnek pedig csak a lefújás előtti pillanatokban sikerült szépítenie.

VfL Bochum (II.) – 1860 München (II.):

A másodosztályú rangadónak várhatóan lesz majd magyar szereplője is, hiszen a müncheniek első számú kapusa a 87-szeres válogatott Király Gábor. Míg a Bochum három egymást követő vereség után a legutóbbi két meccsét megnyerte, a vendégek a legutóbbi öt pályára lépésükkor veretlenek maradtak – igaz, négy döntetlen mellett mindössze egy győzelemre voltak képesek. Míg a vendéglátó a tizenötödik helyen áll, négy pontra az osztályozót jelentő tizenhatodik helyezéstől, az 1860 München a hetedik pozíciót foglalta el, s mindössze öt pontra van a play-offtól.

Vfb Stuttgart – 1. FC Köln (II.):

Míg a „svábok” három, veretlenül megvívott bajnoki után Mainzban szenvedtek vereséget – közben a Molde ellen is kikaptak az Európa-ligában, ám ennek ellenére továbbjutottak a nemzetközi kupában -, a „kecskék” a másodosztály rendkívül sűrű mezőnyének tagjai, s a legutóbbi hét tétmérkőzésén veretlen maradtak – négy döntetlen mellett három győzelem került a kölniek neve mellé.

Borussia Dortmund – Hannover:

Az élvonal harmadik helyezettje fogadja a tizenegyediket, vagyis a cmívédő hazaiak a találkozó esélyesei, ám a jelenlegi német labdarúgásra jellemző, hogy mindössze hét pont a különbség a két együttes között. Az idei szezonban lejátszott, egymás elleni ütközetük Hannoverben 1-1-es döntetlennel ért véget, akkor Robert Lewandowski 26. percben szerzett góljára a 86. percben Mame Diouf válaszolt.

Kedd

19:00 Schalke 04 – Mainz (Sport 2)
19:00 Karlsruhe – Freiburg
20:30 Augsburg – Bayern München (Sport 1)
20:30 Kickers Offenbach – Fortuna Düsseldorf

Szerda

19:00 VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen (Sport 1, 22:30)
19:00 VfL Bochum – 1860 München
20:30 Vfb Stuttgart – 1. FC Köln
20:30 Borussia Dortmund – Hannover (Sport 1)

Szerző: Budai Levente