Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: németországi légiósaink szerepeltek a leginkább jól

A téli szünethez közeledve egyre több bajnokság vesz ki hosszabb-rövidebb pihenőt, így mi is csak egyre kevesebb légiósunk teljesítményéről hírt adni. Természetesen a szigetországi honfitársaink még az ünnepek alatt sem lazíthatnak, illetve az él bajnokságok se álltak le, tehát még akad követni való, jó olvasgatást!

Németország – Bundesliga

Kezdjük a legszomorúbb hírrel: Huszti Szabolcs végig a pályán volt a Hannoverben, amely Düsseldorfban kapott ki, a helyi Fortunától. Ezzel a betlivel Mirko Slomka együttese már csak a 11. helyen áll. A Fürth – Augsburg kiesési rangadón az igazából senkinek sem jó 1-1-es döntetlen született. A hazaiaknál a kezdőcsapat tagja volt Stieber Zoltán, az ő beadásából született a vendégegyenlítés. Magyaros rangadót rendeztek Mainzban, ugyanis Szalai Ádámékhoz látogatott a Hajnal Tamást a 68. perctől a pályán tudó Stuttgart. Előbbi három perccel később, mint kiderült, győztes gólhoz adott passzt, a duplázó Müllernek.
Fortuna Düsseldorf – Hannover 96 2-1
Greuther Fürth – Augsburg 1-1
FSV Mainz 05 – Vfb Stuttgart 3-1

Bundesliga 2.
Sajnos ismét nem úszta meg kapott gól nélkül Király Gábor, az 1860 München soros meccsét. A kékek, az Allianz Arenában most a kiesés elől iszkoló drezdaiakat fogadták, és nem túl színvonalas találkozón, 1-1-es döntetlen született.
1860 München – Dynamo Dresden 1-1

3. Liga
A Bajner Bálint képviselte Borussia Dortmund II mérkőzését több találkozóval együtt törölték. Az éllovas Osnabrück magyarja, Nagy Dániel sárgalapos eltiltása miatt nem vehette ki a részét, a Kickers Offenbach elleni gázolásból.
Kickers Offenbach – Vfl Osnabrück 1-5

Anglia – Premier League

Gera Zoltán kezdőként, 75 percet játszott a birminghami együttesben, amely gólnélküli döntetlent játszott a középmezőnyhöz tartozó újonccal, a West Ham-mel. A magyar légiós klubja továbbra is a szenzációs hatodik helyet foglalja el a világ legerősebb bajnokságában.
West Bromwich Albion – West Ham United 0-0

Championship
Három, másodosztályban játszó labdarúgónk közül Futács Márkó vesztes csapat tagja volt a Millwalltól kikapó Leicesterben, akárcsak Buzsáky Ákos, aki a Barnsley színeiben szenvedett vereséget. Bogdán Ádámnak már a többiekkel ellentétben viszont sokkal több sikerélményben volt része. A Nemzeti Csapat elsőszámú kapusa ugyanis kapott gól nélkül húzta be a Bolton Charlton elleni derbijét, míg a csatárok két gólt is szereztek. Ezzel a sikerrel a Wanderers már 13., és már csak hét pontra van a rájátszástól.
Millwall – Leicester City 1-0
Bolton Wanderers – Charlton Athletic 2-0
Barnsley – Sheffield Wednesday 0-1

League One
Gyepes Gábor továbbra is élvezi a Pompey edzőjének bizalmát, és továbbra is rendszeresen megkapja a lehetőséget a csapat védelmének közepén. Feladatát ezen a héten újfent jól végezte, ám ismét az Ő életmentő góljára lett volna szükség, hiszen a támadó szekció ismételten impotensnek bizonyult.
Portsmouth – Preston North End 0-0

Olaszország – Serie A

A folyamatosan alulteljesítő Genoa szánalmas formájára nincs is jó szó, ami kifejezné idei szenvedésüket. A piros-kékeknél végig a padon szobrozott Tőzsér Dániel, ami talán nem is baj, így legalább nem rontotta saját ázsióját. A genovaiak a 17. fordulóban az újonc, szintén kiesés elől menekülő Torinóval nem bírtak.
Genoa – Torino 1-1

Görögország – Super Leauge

Megyeri Balázs a szomorú szokásoknak megfelelően csak padozott Roy Carroll mögött a pireusziaknál, akik persze behúzták soros meccsüket, és nyolcpontos előnnyel vezetnek a PAOK előtt, illetve már tizennéggyel a 3. Aszterasz előtt, amely Fülöp Mártonnal a kapujában kapott ki Krétán az OFI-tól.
OFI Kréta – Aszterasz Tripolisz 2-0
Panioniosz – Olympiakosz Pireusz 1-2

Szerző: Balogh József