Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem született döntés a Burnley – Tottenham találkozón

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának húsvétvasárnapján a fővárosi Tottenham Hotspur csapata a sereghajtó Burnley otthonába látogatott. Mindkét csapat előtt megvolt az esély a győzelem megszerzésére, de végül csak 1 ponttal lettek gazdagabbak a klubok.

Ezúttal Kane sem tudott gólt és győzelmet szerezni csapatának (forrás: premierleague.com)

Burnley – Tottenham Hotspur 0-0

A kiesés ellen küzdő Burnley csapata a fővárosi Tottenham gárdáját látta vendégül a Premier League 31. fordulójának vasárnapi játéknapján. A sereghajtó az elfoglalt pozíciója ellenére kezdeményezőbb tudott lenni a mérkőzésen. A 6. minutumban megszerezhették volna a hazaiak a vezetést Danny Ings révén, de az említett játékos tizenegy méterről ellőtt labdáját Vorm hárítani tudta. A 14. percben már a másik oldalon adódott lehetőség, amikor Chadli lőtt kapura távolról, de a játékszert begyűjtötte Heaton. Két perccel ezután ismét Chadli lőtt volna gólt – ekkor 16 méterről – , de ismét védett Heaton. A 20. minutumban Vokes fejjel vette volna be a londoniak kapuját, de a Spurts hálóőre a helyén volt. A 23. percben Rose szerezte volna meg a vezetést a vendégeknek, de erős lökete jócskán a kapu fölött hagyta el a játékteret. Mason két minutummal ezután távolról szerzett volna előnyt a fővárosiaknak, de gyenge kísérlete sokkal mellé ment. A 36. percben Kane a védőkön túljutva nagyon pontatlan lövést hajtott végre, így a labda inkább a szögletzászlóhoz járt közel, mintsem Heaton kapujához. A félidő végéhez közeledve, a 40. minutumban Eriksen 20 méterről szerzett volna gólt a vendégcsapatnak, de a Burnley kapusa kifogta ezt a kísérletet. Egy perccel ezután már Boyd lőtt volna gólt a túloldalon, de tiszta helyzetből mellé lőtte a labdát. A játékrész hosszabbítás előtti utolsó percében Ings a tizenhatos előteréből bombázott volna a léc alá, de Vorm szögletre tolta a labdát. A szünetig mindkét csapat előtt adódott lehetőség arra, hogy betaláljon, de gól nélkül voltak kénytelenek pihenőre menni a klubok játékosai.
A 62. percben Barnes csapott le a kipattanóra, és egy életerős lövést küldött a Spurs kapujára, de a középre tartó labdát Vorm begyűjtötte. A 70. percben már Kane vette volna be a túloldali kaput, de a tizenhatosnál bele léptek a fiatal angol válogatott támadó lövésébe, így szöglettel jöhettek a vendégek, de az nem okozott veszélyt a Burnley számára. Kilenc perc elteltével ismét a Spurs szerezhette volna meg a vezetést, amikor Dier a beadás után tizenegy méterről fejelt, azonban a labda a kapu mellé szállt. A 83. minutumban Jutkiewicz lőtt volna gólt, de a londoni védelem blokkolta a Burnley játékosának löketét. A rendes játékidő leteltével 3 perc ráadást jelzett a negyedik játékvezető. A Burnley meg is ragadta volna az alkalmat arra, hogy eldöntse a találkozót, de a 91. percben Boyd fejese épphogy elkerülte a Tottenham kapuját. Végül egyik csapat sem tudta győzelemmel zárni a bajnokit, de a Tottenham így is beérte pontszámban az 5. Liverpoolt, és megelőzvén a Southamptont, már a 6. helyen áll a Spurs. Eközben a Burnley egy hajszálra van attól, hogy kilépjen a kiesőzónából.

Nagy Dávid