Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Bombameglepetés Szombathelyen

Megszerezte első tavaszi győzelmét a Honvéd, amely már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Haladás ellen.

Elhasalt a Haladás a Honvéd ellen. - fotó: nyugat.hu

Elhasalt a Haladás a Honvéd ellen. – fotó: nyugat.hu

Sereghajtó hely ide, nyeretlenségi széria oda, Marco Rossi alaposan helyre tette a kispesti fejeket, ami jól is jött, hiszen sorozatban tizennégy bajnoki mérkőzésen nem tudta megízlelni a sikert a Honvéd, de nem várta jobb formában a 22. fordulót a Haladás sem, amely azonban tavasszal kezdett magára találni, de nem a kispestiek elleni lesz az a meccs amelyre sokáig emlékezni fognak a Rohonci úton. Lévén a fővárosiak már az első negyedórában többször kerültek Rózsa kapuja elé, mint korábban bármelyik összecsapáson. Ennek eredményeképp Ignjatovic már a tizenharmadik percben előnyhöz jutatta övéit. Prosser szögletét még bravúrral védte Rózsa, a szerb védő azonban kíméletlen volt a kipattanóból. Hogy nem lett már a félidő derekára magabiztos előny, arról Rózsa Dániel gondoskodott. A vasiak portása több bravúrt is bemutatott, míg Kemenesnek eleinte csak kósza labdákkal kellett megbirkózni, ám a félidő derekán már ő sem segíthettek, Radó ugyanis szemre is tetszetős góllal egalizált. Érződött a két csapaton, hogy roppant fontos három pontot ér a győzelem, az elején a gólok mellett több kemény összecsapást is láthattunk. A játékrész második felére kezdett éledezni a Haladás, de a hajrában gyors két góljának köszönhetően lényegében eldöntötte a három pontot Rossi csapata, előbb Prosser lőtt Rózsa kapujába, majd Punosevac talált be. Így aztán a szünetben Szentes Lázárnak volt több mondanivalója, de játékosai hiába jöttek ki elszántabban a második félidőre, a szervezett kispestiek minden próbálkozásukat visszaverték. A második félidőben visszaesett a színvonal, pedig az első negyvenöt perc kimondottan jóra sikerült. Talán, ha a szombathelyieknél nem hiányzik Halmosi és Rocchi… Mindenesetre azért el-eljutottak a fővárosiak tizenhatosáig, de többre nem tellett, míg a Honvéd tartotta az eredményt, olykor pedig meglódult a piros-fekete gépezet, de több lehetősége nem akadt egyik csapatnak sem, így a Honvéd 2014. szeptember 13-a után örülhetett ismét győzelemre, ráadásul pontszámban beérte a vasiakat, így a kiesőhelyekre a Dunaújváros és a Pápa csúszott vissza.

Haladás – Honvéd 1-3 (1-3)
Szombathely, 2000 néző, vezette: Solymosi Péter (ifj. Tóth Vencel, Becséri Gergely)
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Jánvári, Alcibiade, Gaál B. (Bühler, 65.) – Iszlai, Angyal Zs. – Leandro Martínez, Nagy P., Németh M. (Mancini, 53.) – Radó
Honvéd: Kemenes – Ignjatovic, Meza (Gazdag D., 71.), Elez, Nagy G. – Punosevac (Koné, 75.), Ikenne-King – Hidi, Vécsei, Morgan – Prosser (Botka, 87.)
g.: Radó (21.) ill.: Ignjatovic (13.), Prosser (40.), Punosevac (42.)
s.: Ignjatovic (24.), Prosser (38.)

Gavalovits Sándor