Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Ronaldinho ott akar lenni a Világbajnokságon

Az egykori Barcelona, és AC Milan sztár úgy érzi, hogy képességeivel még mindig segítségére lehetne a brazil válogatott, mára már olyan fiatal tehetségekkel teletűzdelt csapatának, mint Neymar, vagy Leandro Damiao.

A karakteres arcú és játékú labdarúgó ismét kinyilvánította azon állásfoglalását, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy ott lehessen a számára hazai rendezésű seregszemlén. A már most is legendás támadó úgy gondolja, hogy a hátra lévő 18 hónapban olyan teljesítménnyel tud előrukkolni, amivel kiérdemelheti a vb-kerettagságot.

,,Nincs annál felemelőbb érzés, mint ha az ember egy világbajnokságon bizonyíthat, ráadásul a saját nemzete előtt, hazai pályán. Én bízok magamban, és nem akarom elszalasztani ezt a lehetőséget. Még mindig képes vagyok harcolni Brazíliáért, és ez arra késztet engem, hogy megpróbáljak visszatérni a csapathoz, és a legtöbbet kihozni magamból.” – árulta el a indiai újságíróknak Ronnie.

Ronaldinho szerepvállalását segítheti, hogy nem rég került vissza a Selecao élére a korábbi szeretett kapitánya, Luis Felipe Scolári. Ő az, aki 2002-ben vb-győzelemig vezette a sárga-kékeket, és ez volt az a nagy torna, ahol Ronaldinho neve először csillogott, mint egy igazi világsztáré.

A 32 éves brazil játékmester jelenleg az Atlético Mineiro alkalmazásában áll, amely csapattal éppen, hogy csak lemaradtak a bajnoki címről, amit végül a Fred-del, és Deco-val felálló Fluminense nyert meg, még december hónap elején.

Névjegy:
Ronaldinho Gaúcho
Szül. idő, hely: 1980. március 21., Porto Alegre
Klubjai: Grémio, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Flamengo, Atlético Mineiro
Válogatottság/gól: 94/33
Jelenlegi becsült piaci értéke: 2 millió euró

Szerző: Balogh József