Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Őszi álomcsapat

Az olasz élvonalbeli-labdarúgó bajnokság, már egy ideje befejeződött a 2012-es év végéhez közeledve. Ilyenkor szokás mérlegelni és a statisztikákból megállapítani, hogy ki milyen jól teljesített az évad első felében. Őszi álomcsapatot készíteni talán hálásabb feladat, mint egy teljes szezon alapján összeválogatni a 11 legjobbat, ugyanis a bajnokság még korántsem dőlt el.

Az idei ősz álomcsapatába bekerültek fiatal tehetségek és idősebb játékosok is, akik teljesítményükkel, joggal igazolták azt, hogy helyük van a kezdőben. Lássuk az összeállítást.

Andrea Consigli (Atalanta, 25 éves)

Aki szemmel követi a korosztályos válogatottak szereplését, annak bizonyára nem ismeretlen Andrea Consigli neve. Nos, ő az a hálóőr, aki az idén, ha csak egy hajszállal is, de jobban teljesített, mint a már élő legendának mondható Buffon. A csapat első számú hálóőre végigjárta az utánpótlás válogatottakat és már nyolc éve véd a bergamoi székhelyű csapatnál. A szurkolók szemében pedig egyre nagyobb kedvenccé válik, amit meccsenkénti 2-3 bravúrjának is köszönhet.

Matteo Darmian (Torino, 23 éves)

A jobbhátvéd posztjára joggal pályázhat a Torino FC, mindössze 23 éves játékosa Matteo Darmian. A hátvéd ebben a szezonban szinte kirobbanthatatlan volt csapatának a kezdőjéből és ezt meg is hálálta a jó teljesítményével. Darmiannak a jelenlegi mindössze a 2. Serie A szezonja. Korábban az AC Milan játékosa volt, de fiatal korára való tekintettel csak perceket tölthetett a pályán. Azonban, ha ilyen teljesítményt tud nyújtani az elkövetkezendőkben, akkor könnyen lehet, hogy egy nagyobb csapatnál fog kikötni.

Andrea Ranocchia (Inter, 24 éves)

Az idei szezon egyik legjobb középhátvéd teljesítményét bemutató Ranocchia egyértelmű, hogy helyet kap az őszi álomcsapatban. A remek képességekkel megáldott védő Stramaccioni keze alatt kivirágzott és megtanult okosan, valamint ésszel futballozni. Gyors és remekül fejelő játékos. Az Inter alapemberévé nőtte ki magát és nagyon jól össze tudja fogni a Nerazzurrik hátsó alakzatát, fiatal kora ellenére is.

Giorgio Chiellini (Juventus, 28 éves)

Nem meglepetés, hogy a Juventus játékosa bekerült az álomcsapatba. Ranocchiával kiegészülve fontos és meghatározó tagjai lehetnek majd az olasz válogatottnak. Chiellini előnye az, hogy ballábas, és ha nagyon muszáj, akkor balhátvédként is bevethető a 28 éves játékos. Magas és fizikailag erős felépítésű játékos, aki kiválóan helyezkedik és ráadásul nem is lassú középhátvéd létére.

Mattia De Sciglio (Milan, 20 éves)

Az idei szezon egyik meglepetés embere, aki nem csak a Milan, hanem az általam összeállított 11-be is könnyedén beverekedte magát. A még mindössze 20 esztendős srác a szezon során össze-vissza, keresztül-kasul futkározta végig a pályát, ami azt eredményezte, hogy már el is kezdték hasonlítani a piros-feketék legendájához Paolo Maldinihez. De Sciglio mindkét oldalon bevethető játékos, remek ütemérzékkel. A támadások segítésével egyenlőre még bátortalan, de fiatal korát figyelembe véve ezt meg is lehet érteni. A szakértők szerint néhány év múlva, talán már a posztján az egyik legjobb lesz.

Andrea Pirlo (Juventus, 33 éves)

Akiről Buffon úgy nyilat kozott, hogy van olyan jó, mint Messi, annak egyértelműen van helye az álomcsapatban. Pirlo 33 éves kora ellenére is bizonyítja, hogy Ő bizony elférne bármelyik nagycsapat középpályáján. Hihetetlenül jól teljesít a Juventusban, ahol abszolút alapemberré nőtte ki magát. Termeli a gólokat és a gólpasszokat, valamint remek érzékkel irányítja az egész csapatot. Minden kétséget kizárva a karmesteri pálca az ő kezében van.

Marek Hamsik (Napoli, 25 éves)

Az immáron 6. esztendejét a Napoliban töltő szlovák középpályás remek teljesítményt nyújt ebben az idényben csapatával együtt. A Napoli egyik legdrágább kincse még mindig csak 25 éves és kulcsfigurája az együttesének. A szezon még csak fél távnál tart, de középpályás létére már 7-szer betalált ellenfeleinek kapujába, emellett 9 gólpasszt is jegyzett, így kétség kívül nagyon jó szezont fut a szlovák játékos és helyet érdemel az őszi álomcsapatban.

Hernanes (Lazio, 27 éves)

A 27 éves brazil támadó középpályás minden bizonnyal már kinőtte a Laziot. Idén ősszel bombaformában játszik a római csapatban. A csapat idén nagyon jól teljesít, második helyen vannak a bajnokságban és nem titkolják, hogy BL-t érő helyen szeretnének végezni. Ehhez nagyon sokat segít a Hernanes. Remekül feltalálja magát a középpályán, osztja a gólpasszokat és emellett a játékos maga is 7-szer betalált a kapuba.

Erik Lamela (AS Roma, 20 éves)

A tavalyi szezonhoz képest nagy fejlődésen ment át a Roma fiatal támadója. Elkezdte termelni a gólokat nagy mennyiségben, ebből is látszik, hogy neki is jót tett Zeman érkezése. A még mindössze 20 éves támadónak nagy jövőt jósolnak, könnyen lehet, hogy már a nyáron Európa legkeresettebb játékosai közé emelkedhet, főleg ha a szezon második felében is ilyen jó teljesítményt képes nyújtani.

Stephan El-Shaarawy (Milan, 20 éves)

Ibrahimovic távozása után senki nem gondolta volna, hogy ez a 20 esztendős fiú lesz az, aki pótolni fogja a svéd klasszist. Nos, El-Shaarawy élt az edzőtől kapott bizalmával és sikeresen megoldotta a feladatát, így joggal bekerült az álom 11-be. Senki nem gondolta volna, hogy már a szezon első felében ennyi gólt vág, ráadásul ezt úgy teszi, hogy nem is mindig az előre tolt csatár szerepkörében játszik. Sokáig egyedül vitte hátán a piros-feketéket, de mostanra már akadnak más góllövő társai is.

Edison Cavani (Napoli, 25 éves)

Az uruguayi támadó az egyik legjobb játékos jelenleg a ligában. A Napoli nem hajlandó tőle megválni, mint azt, ahogyan már többször is hangoztatta a klubelnök. Jelenleg a második helyen áll góljai számát tekintve 13 találattal és aligha fog megállni ennyinél. Cavani nagyban hozzájárult a Napoli sikereihez és elmondása szerint nem szeretne egyenlőre klubot váltani. Idei jó formája alapján egyértelmű, hogy helyet foglal a legjobb 11-ben.

Szerző: Báló Bence